DNA Oy -konserni aloittaa toimintansa 1.7.2007

Heinäkuun alussa toimintansa aloittava DNA Oy – konserni on kasvuyhtiö, joka panostaa alueellisiin vahvuuksiin ja alueellisten liiketoimintojen kasvattamiseen.

Valtakunnallisesti toimivan tietoliikennekonsernin DNA Oy:n muodostavat entisen Finnet Oy:n valtakunnalliset liiketoiminnot ja KPY Liiketoiminta Oy:n, Lohjan Puhelimen, Lännen Puhelimen, Oulun Puhelimen, Päijät-Hämeen Puhelimen ja Satakunnan Puhelimen teleoperaattoriliiketoiminnat. Yhdistyminen ei edellytä toimenpiteitä uuden yhtiön asiakkailta tai yhteistyökumppaneilta.

DNA Oy:n toimitusjohtaja on Jan-Erik Frostdahl. Kiinteän verkon toiminnoista vastaa DNA Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Arto Kaikkonen. DNA Finland Oy:n eli mobiiliverkon toiminnoista vastaa toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi.

Yhdistymisestä on päätetty lopullisesti kaikkien yhtiöiden yhtiökokouksissa. Uusi DNA aloittaa toimintansa 1.7.2007.

– Järjestelyllä turvataan omistaja-arvon myönteinen kehitys, alueellinen toiminta, liiketoiminnan kannattava kasvu ja menestys tulevaisuudessa. Järjestely mahdollistaa omistuksen ja pääomarakenteen joustavan kehityksen. Voimavarojen yhdistäminen laajentaa palvelutarjontaa, tuo kilpailukykyä ja entistä mittavammat resurssit muun muassa tuotekehitykseen ja markkinointiin, DNA Oy:n toimitusjohtaja Jan-Erik Frostdahl kertoo.

DNA Oy on kasvuhakuinen ja vahva telekonserni, jolla on jo valmiiksi lähes 2 miljoonaa asiakkuutta. Järjestelyyn osallistuvien yhtiöiden yhteenlaskettu henkilöstömäärä vuonna 2006 oli noin 1 300 henkilöä ja liikevaihto yli 600 miljoonaa euroa. DNA Oy nousee sadan suurimman suomalaisen yrityksen joukkoon.

DNA:n toiminta perustuu alueellisiin vahvuuksiin DNA on vahvempi kuin yhdistymiseen osallistuvat yksittäiset yhtiöt. DNA:n toiminta perustuu yhdistyvien yhtiöiden vahvuuksien kehittämiseen ja eri alueille syntyy valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti vahvoja tietoliikkeenalan yksiköitä.

– Mukana olevien yhtiöiden vahvuudet on selvitetty ja DNA toimii verkostomaisesti. Esimerkiksi tuotekehitystä ei sijoiteta yhdelle paikkakunnalle, vaan osaamista hyödynnetään sieltä missä sitä vahvasti on. Kaikki asiat, jotka kannattaa tehdä alueellisesti ja joista on lisäarvoa asiakkaille, tehdään alueellisesti, Frostdahl linjaa.

DNA Oy -konsernin kaksi tukijalkaa ovat valtakunnallinen mobiililiiketoiminta ja yhdistyvä alueellinen kiinteän verkon liiketoiminta. DNA on vahva kiinteän verkon palveluissa sekä paikallisten yritysten ja yhteisöjen tietoliikennepalveluissa. Toisaalta se on haastaja mobiilipalveluissa sekä valtakunnallisten yritysasiakkaiden tietoliikennepalveluissa. Keskeisiä kilpailutekijöitä ovat vahva alueellinen läsnäolo sekä keskitetty tuotteistus ja markkinointi.

Tavoitteena pääomamarkkinakelpoinen kokonaisuus DNA:n tavoitteena on selkeä markkinajohtajuus mukana olevien yhtiöiden perinteisillä markkina-alueilla sekä markkinaosuuden merkittävä kasvattaminen uusilla markkina-alueilla.

– DNA on jo nyt merkittävä valtakunnallinen tekijä sekä tunnettu ja haluttu kumppani, jonka liiketoiminta on voitollista kaikilla liiketoiminta-alueilla. Tavoitteena on pääomamarkkinakelpoinen kokonaisuus, Frostdahl kuvaa yhtiön tavoitteita.

Toukokuun lopussa pääomasijoitusyhtiö 3i:stä tuli yksi DNA Oy:n omistajista. Samassa yhteydessä 3i:n Bernt Schalin on nimetty hallituksen jäseneksi. –

3i:n mukaan tulo vahvistaa yhdistymishankkeen etenemistä. Kauppa selkiytti DNA:n omistajarakennetta ja keskeisten osakkeenomistajien yhteinen näkemys liiketoiminnan kehittämisestä luo hyvät edellytykset kehittää yhtiön liiketoimintaa. 3i tuo hallitukseen ja omistajakuntaan teleliiketoiminnan kehittämisen ja pääomamarkkinoiden kansainvälistä osaamista, Frostdahl toteaa.

Yhdistymisen seurauksena alueellisten puhelinyhtiöiden omistuksessa ei tapahdu muutoksia.

Osapuolien taloudellisena neuvonantajana yhdistymisessä on toiminut Initia Corporate Finance.

DNA Palvelut johtoryhmään on nimetty seuraavat henkilöt:

Arto Kaikkonen, toimitusjohtaja DNA Palvelut Oy

Valtakunnallisten toimintojen johtajat:
– Pekka Väisänen, myynti ja markkinointi – Jukka Usmi, tuotekehitys – Heikki Junnila, tuotanto – Eeva Iivanainen, talous ja hallinto

Aluejohtajat:
– Jari P. Tuovinen, aluejohtaja Pohjois-Suomi – Juhani Simpanen, aluejohtaja Keski- ja Itä-Suomi – Jari Koskinen, aluejohtaja Länsi-Suomi – Jyri Kuusela, aluejohtaja Lounais-Suomi – Ari Turunen, aluejohtaja Etelä-Suomi – Jyrki Välkkynen, paikallisjohtaja Lohja

Lisätietoja: DNA Oy, toimitusjohtaja Jan-Erik Frostdahl puh. 044 044 2001 DNA Palvelut Oy, toimitusjohtaja Arto Kaikkonen, puh. 044 721 2001 DNA Palvelut /Pohjois-Suomi, aluejohtaja Jari P. Tuovinen, puh. 044 313 4505 DNA Palvelut /Keski- ja Itä-Suomi, aluejohtaja Juhani Simpanen, puh. 044 7302 560 DNA Palvelut /Länsi-Suomi, aluejohtaja Jari Koskinen, puh. 044 590 2501 DNA Palvelut /Lounais-Suomi, aluejohtaja Jyri Kuusela, puh. 044 731 3220 DNA Palvelut /Etelä-Suomi, aluejohtaja Ari Turunen, puh. 044 721 2531 Lohjan Puhelin Oy Liiketoiminta, paikallisjohtaja Jyrki Välkkynen, puh. 044 556 1799

Transaktion toteutukseen liittyen Initia Corporate Finance, toimitusjohtaja Jaakko Sasi, puh 040 772 3556

DNA Oy on valtakunnallinen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data-, mobiili- ja digi-tv-palveluita. Lisäksi DNA tuottaa palveluoperaattoreiden käyttöön laadukkaita valtakunnallisia verkko- ja tietoliikennepalveluita.

DNA:n tavoitteina on laadukas asiakaspalvelu, liiketoiminnan kannattava kasvu sekä omistaja-arvon myönteinen kehitys. DNA on vahva kasvuyhtiö, jolla on yli 2 miljoonaa asiakkuutta ja sen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 600 miljoonaa euroa. DNA:n muodostavat DNA Oy, DNA Finland Oy, DNA Palvelut Oy, Suomen 3KTV Oy ja DNA Logistiikka Oy. Lisätietoa osoitteesta www.dnafinland.fi.

 

Julkaistu 29.06.2007