DNA täysin suomalaiseen omistukseen

DNA:n omistajayhtiöiden tiedote 18.12.2009

Lännen Teletieto Oy, Oulun Puhelin Holding Oyj ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ostavat pääomasijoittaja 3i:n 13 prosentin osuuden tietoliikennekonserni DNA:sta. Kauppasummaa ei julkisteta.

Kaupan jälkeen DNA:n omistusrakenne jakautuu seuraavasti: Lännen Teletieto Oy 33 %, Oulun Puhelin Holding Oy 22 %, PHP Liiketoiminta Oyj 20 %, Kuopion Puhelin Oy 13 %, Ilmarinen 3 % ja muut omistajat 9 %.

”DNA on kehittynyt vahvaksi kotimaiseksi toimijaksi Suomen televiestintäkentällä, ja kauppojen myötä omistus palaa täysin suomalaisiin käsiin. Kiitämme 3i:tä panostuksista DNA:n kehittämiseen omistusaikana, jonka on jo alusta alkaen tiedetty olevan määräaikainen”, toteaa DNA:n hallituksen puheenjohtaja ja Oulun Puhelimen toimitusjohtaja Risto Siivola.

”DNA on erinomainen ja innovatiivinen yhtiö, jonka kehittymiseen panostamme voimakkaasti jatkossakin. Yli 100 vuotta kestänyt toimintamme suomalaisen tietoliikenteen edelläkävijänä jatkuu nyt entistäkin vahvemmin” jatkaa Jarmo Leino, Lännen Teletiedon hallituksen puheenjohtaja ja DNA:n hallituksen jäsen.

”Vahvana kotimaisena sijoittajana Ilmarinen on erinomainen lisä omistajajoukkoomme”, toteaa Risto Siivola.