PHP myy Finda-osakkeensa Rival-rahastoille

PHP Holding Oy:n tytäryhtiö PHP Liiketoiminta Oyj on myynyt Finda-omistuksensa Rival-rahastoille. Kaupassa PHP:n omistamat 3 339 430 Findan A-osaketta siirtyvät Rival-rahastojen sijoitusyhtiöön. PHP oli Findan suurin yksittäinen osakkeenomistaja 24,5 prosentin osuudella.

 

PHP on teleoperaattori DNA:n toiseksi suurin omistaja, eikä kaupalla ole vaikutusta DNA:n toimintaan.

 

”DNA:n listautuminen oli yhden aikakauden päätös. Haluamme kääntää katseemme tulevaan. Haemme tällä yritysjärjestelyllä parempaa tuottoa omistuksellemme. Se on PHP:n runsaan 40 000 osakkeenomistajan etu”, kertoo PHP Holding Oy:n ja PHP Liiketoiminta Oyj:n toimitusjohtaja Ari Turunen.

 

”Rival-rahastot on PHP:lle paras mahdollinen kauppakumppani. Yhtiön avainhenkilöillä on pitkä kokemus entisistä alueellisista puhelinyhtiöistä. He ovat vuosien saatossa olleet mukana monissa toimialan yritysjärjestelyistä”, Turunen jatkaa.

 

Rival-rahastot olivat ennen PHP:n kanssa tehtyä kauppaa Findan toiseksi suurin omistaja 5,3 prosentin osuudella. Kaupan myötä Rival-rahastojen osuus Findan osakkeista nousee noin 30 prosenttiin.

 

”PHP ja Finda ovat yhä DNA:n suurimmat omistajat. Kaupalla ei ole vaikutuksia DNA:han. DNA on mielestämme erinomainen ja hyvin johdettu yhtiö”, Turunen toteaa.

 

 

Lisätietoja:

 

Toimitusjohtaja Ari Turunen, puh. 050 2428

PHP Holding Oy ja PHP Liiketoiminta Oyj

 

Salkunhoitaja Tommi Aurejärvi, puh. 050 1973

Salkunhoitaja Sami Aurejärvi, puh. 050 1541

Rival-rahastot